Dag 19 van Ribadesella naar Sebrayo - Reisverslag uit Villaviciosa, Spanje van Hans Claassen - WaarBenJij.nu Dag 19 van Ribadesella naar Sebrayo - Reisverslag uit Villaviciosa, Spanje van Hans Claassen - WaarBenJij.nu

Dag 19 van Ribadesella naar Sebrayo

Door: Arno

Blijf op de hoogte en volg Hans

04 Oktober 2012 | Spanje, Villaviciosa

Donderdag 4 oktober 2012

In de Jeugdherberg hebben gisteren in totaal 10 pelgrims overnacht. Ook Ronald uit Amersfoort is nog in Ribadesella aangekomen. Gezamenlijk hebben ze in het restaurant vlakbij de herberg gegeten. Het heeft hen prima gesmaakt. Hans en Jo hebben gisteren de verslagen en reacties weer allemaal gelezen en vinden het leuk te zien dat iedereen zo meeleeft. Het is wel een hele toer om alles via het kleine scherm van Jo zijn telefoon te lezen, maar de ene leest voor en de ander luistert..? Zo zijn ze weer helemaal op de hoogte.

Na een goede nachtrust zijn Hans en Jo vanmorgen om 7.30 uur opgestaan en om 8.00 uur zetten zij de eerste passen weer op de route van vandaag. Zonder ontbijtje, want dat was in Ribadesella helaas niet te krijgen.
Het eerste stuk van de route , ongeveer 10 km, lopen ze langs de kust. Ze lopen tot Berbes en daar gebruiken ze een broodje en een kop koffie. Met gevulde magen gaan ze weer verder en lopen dan tot Colunga waar ze om 12.30 uur aankomen. Ook daar stillen ze hun honger met brood en koffie . Ze genieten nog van de zee, want verderop in de route gaan ze landinwaarts.
Het is een hele warme dag vandaag met een temperatuur van 27 tot 29 graden. Daarbij hebben ze weinig in de schaduw kunnen lopen en zitten er vandaag fikse klimmen in. In totaal hebben ze vandaag 990 meter aan hoogte overbrugd. Dus de mannen hebben een pittige dag.
Ze lopen nu in de streek van de Cider. Het blijkt dat de Cider op dit moment niet zo in trek is dus de appels worden niet geplukt door de boeren. Vandaar dat de pelgrims die onderweg voldoende kunnen conserveren.
Onderweg gaan ze inkopen doen voor het eten van vanavond. Op de plek waar zij heengaan is nl. niets te krijgen en ook geen eetgelegenheden. Zo slaan ze spaghetti in met de nodige ingrediënten en natuurlijk hoort daar een fles wijn bij. Als toetje kopen ze druiven, waarvan ze het grootste gedeelte onderweg al opsmikkelen. Voor het ontbijt van morgenochtend nemen ze wat brood mee.
Met 4 kilo meer gewicht in de rugzak begeven ze zich weer de warmte in en vervolgen hun weg. Nog even zien ze door een opening de zee liggen en beseffen dat dit waarschijnlijk voorlopig het laatste zeezicht is geweest.

Na 33 km te hebben afgelegd komen Hans en Jo om 16.30 uur aan in Sebrayo. Sebrayo ligt hemelsbreed 10 km van de kust, dus de zee is inderdaad niet meer te zien. Het lijkt wel het einde van de wereld, aldus Hans. Het plaatsje Sebrayo kan de site niet vinden. Blijkt maar 40 inwoners te hebben. Het ligt in de gemeente Villaviciosa
Ze zitten in een oud schooltje en de buitenkant ziet er redelijk uit. Binnen is het allesbehalve schoon. Ook de bedden zijn niet fris. Er zijn wel douches aanwezig, maar om de was te drogen is weinig tot geen ruimte. Dus vandaag waarschijnlijk geen wasdag.
Op dit moment (17.30 uur) zitten ze met 9 pelgrims in dit onderkomen. Ook het Franse echtpaar . De andere pelgrims hebben ze onderweg al weleens gezien maar niet zoveel. Rocio komt waarschijnlijk niet naar Sebrayo, zij is in La Isla, 13 km terug waarschijnlijk achter gebleven.
Net na aankomst zien Hans en Jo een soort van SRV wagen aan komen rijden met allerlei etenswaren. Dat hadden onze mannen graag van te voren geweten, hadden ze lichter gelopen.
Vandaag mogen alle Pelgrims dus voor hun eigen maaltijd zorgen. Ze gaan kijken hoe e.e.a. wordt geregeld in “de keuken" morgen horen we vast hoe de rollen waren verdeeld bij het fornuis en wie de echte keukenprins was. Rond 17.30 uur was het nog erg warm in Sebrayo, maar nadat de zon ondergaat koelt het vaak heel snel af. Soms wel tot 8 graden.
Morgen lopen ze nog maar een klein stukje op de kustroute. In Grases gaan Hans en Jo over op Camino de Primitivo. Ze draaien dan dus helemaal weg van de zee en gaan het achterland in. Daar verwachten ze weer pitte bergen te moeten bewandelen.

(Vandaag geen internetverbinding,. De foto’s hopen ze morgen te kunnen versturen)

Totaal aan KM gelopen: 498,2 KM

• 04 Oktober 2012 - 19:25

Jos-anette:

Hoi daar,

Het gaat goed he!? Vraagje, als jullie zo langs de zee lopen is de verleiding
    dan niet erg groot om daar eens lekker in te springen, zeker als het
    weer zo mooi is?
    Hoop dat het niet zo warm is als jullie bergen weer aan de beurt zijn.
    Voor morgen veel succes, geniet van al het moois en natuurlijk een goede
    nachtrust en.........morgen gezond weer op:-)
    Groetjes
    nummer 63

• 04 Oktober 2012 - 19:26

Mirella, Remko En Amy:

Nou mannen geniet maar van dit weer, want hier moeten de jassen echt aan. Ik ben benieuwd hoe het eten vanavond zal smaken bij jullie... En wie er gaat koken. Hopelijk slapen de bedden beter dan dat ze er uit zien. Hopelijk hebben jullie snel weer Internet, want behalve van jullie verhalen, genieten we ook erg van de mooie foto's. Jullie hebben nog geen officiële datum voor jullie terugkeer. Maar ik ben wel zo vrij geweest. Je op te geven voor de open dag op ons werk pap... Maar 3 november lijkt me ruim haalbaar toch?

Nog heel veel plezier, succes, etc.
    Groetjes van ons allemaal, en een dikke knuffel van Amy.

• 05 Oktober 2012 - 00:24

Hans En José:

Hoi Hans en Jo
    leuk om weer al die verhalen te lezen hoe het jullie vergaat daar.
    En Arno weer complimentjes hoe jij het weer verwoord allemaal.
    zo te zien gaat alles naar wens en het weer werkt goed mee
    en aan de foto's te zien een kei mooie omgeving.
    mannen ga zo door en geniet ervan
    groetjes Hans en José

• 05 Oktober 2012 - 07:58

Toine En Mieke Uit Volkel:

Hallo Hans en Jo,

ook deze keer volgen wij jullie weer en het ziet er weer schitterend uit. Foto's zijn geweldig eveneens de verhalen die Arno via deze site verspreid. Wij wensen jullie veel succes onderweg en ondertussen blijven wij jullie volgen.

Groetjes Mieke en Toine uit Volkel.