Dag 18 van Poo naar Ribadesella - Reisverslag uit Ribadesella, Spanje van Hans Claassen - WaarBenJij.nu Dag 18 van Poo naar Ribadesella - Reisverslag uit Ribadesella, Spanje van Hans Claassen - WaarBenJij.nu

Dag 18 van Poo naar Ribadesella

Door: Arno

Blijf op de hoogte en volg Hans

03 Oktober 2012 | Spanje, Ribadesella

Woensdag 3 oktober 2012

Gisteren hebben Hans en Jo heerlijk gegeten in een plaatselijk restaurantje. Een soort van maaltijdsoep waarin grote witte bonen, worst, spek en nog allerlei meer ingrediënten in zaten. Daarbij stokbrood en natuurlijk de wijn. Ze hebben heerlijk geslapen en van gesnurk, zoals is gevraagd, hoor ik geen klachten. Dat kan beteken dat het went, of dat er niet gesnurkt wordt....
Er zijn alsnog foto’s geplaatst bij de dag van gisteren.

Vanmorgen zijn de mannen om 8.00 uur weer aangelopen naar hetzelfde plaatselijke restaurant en hebben daar een ontbijt genomen. Om 8.30 uur ging de rugzak weer op en starten ze voor de volgende etappe.
Ze lopen door tot aan Naves waar ze stoppen voor een broodje en een kopje koffie. Het weer vandaag is prima, al laat de zon zich niet veel zien. De temperatuur ligt tussen de 18 en 20 graden.
5 Kilometer verderop is een eetgelegenheid maar de mannen hebben geen trek en lopen door. Jo heeft nogal last van de maaltijdsoep van gisteren, zij vertellen dat Jo vandaag heeft gelopen met "straalaandrijving". Het beetje trek dat ze onderweg hebben, nemen ze weg door fruit dat voor het plukken hangt te nuttigen. Vandaag zijn dat noten, appels, vijgen en ook een kiwi wordt geproefd. Maar deze is nog niet rijp genoeg. Het fruit onderweg vinden ze geweldig lekker…zeker voor die prijs!
De route van vandaag wordt als redelijk mooi bestempeld. Het eerste gedeelte van de route lopen ze veelal door kleine dorpjes, maar het laatste gedeelte is op paden tussen de bergen en de kust. Ze genieten volop op de route. Vandaag hebben ze onderweg geen bekende pelgrims meer gezien maar waarschijnlijk vanavond wel weer. Onderweg stoppen er twee Spanjaarden op de fiets die wel een foto van Hans en Jo willen maken. Dank zij hen zien wij dus weer een kiekje van hen samen.
Ze hebben vandaag geen echte steile klimmen gehad en dus redelijk vlak gelopen. Er is 595 meter aan hoogte overbrugd. Vanmorgen hebben ze een klein stukje uit de richting gelopen maar ze hebben zich snel weer hervat en begeven zich daarna weer op het “goede pad”.

Na 32 kilometer te hebben afgelegd komen Hans en Jo om 16.00 uur aan in Ribadesella. Dit is ook weer een behoorlijkje badplaats en het ziet er prachtig uit. Ze gaan op zoek naar de herberg en na even rondlopen staan ze voor een Jeugdherberg. Er is nog voldoende plaats en ze krijgen een kamer voor 4 personen voor hun tweeën. De bagage gaat op de bovenste bedjes en de bedjes beneden worden gebruikt om te rusten en te slapen.
De Jeugdherberg is een groot gebouw van wel 4 á 5 verdiepingen en ligt aan zee. Hans en Jo hebben een kamer met zeezicht (zie foto) De kosten van de kamer zijn € 12,50. Het eten moeten ze weer elders halen, want in de herberg wordt niet gekookt. Even verderop is een restaurant dus dat komt wel goed met die globetrotters.
Het Franse echtpaar zien ze nog wel in Ribadesella, maar besluiten 5 kilometer verder te gaan. Zij kiezen niet voor een Jeugdherberg aldus Hans..voelen zich te oud daarvoor. Maar ach,.. Jeugd is jeugd en Hans en Jo behoren toch ook bij de Jeugd..althans bij de jeugd van de ouderen.
Even nadat Hans en Jo zijn gearriveerd komt ook de Spaanse binnen. Haar naam is dus Rocio! Op het moment dat zij binnenkomt heb ik Hans aan de lijn en er is meteen bedrijvigheid op de achtergrond. Hans geeft de telefoon door en ik heb kort met haar gesproken. Wat een spontane meid. Ze heeft Jo wat foto’s doorgestuurd en deze zal ik ook bij de dag van gisteren plaatsen. Rocio maakt de mannen wijs dat zij het met de steun van Hans en Jo minder zwaar heeft.
De helft van de tocht naar Santiago de Compostella is al volbracht en dat zonder problemen. Mannen ga zo door en ga ook van het volgende deel genieten.

Totaal aan KM gelopen: 465,2 KM

• 03 Oktober 2012 - 19:53

Chris En Debbie:

Ik denk dat jullie elke dag bonen moeten eten als je daar straalaandrijving van krijgt....Wel zorgen dat je niet achter elkaar loopt, dat is misschien minder fijn.
    Het weer bij jullie is in ieder geval beter als bij ons, wij komen net terug van de voetbaltraining, maar dat had ook zwemles kunnen heten. Misschien moet Cas nog wat harder trainen, zodat hij in een Spaanse club wordt opgenomen?
    Groetjes van ons allemaal!

• 03 Oktober 2012 - 20:02

PIET EN SJANIE MANS:

Prachtige routes mooie verhalen en foto,s,nu jullie op de helft zijn in Ribadesella een plaats aan de golf van biskaje.
    Een plaats die in de jaren uitgegroed van een klein dorp tot een zeer drukke vakantie plaats.
    Ik heb jaren terug hollandse melkkoeien gebracht.
    We kwamen midden in nacht aan en wilden nog even wat drinken in een ,ik weet dat de enigste bar die nog open was leek op boot de ramen waren patrijspoorten.
    Om mijn verhaal kort te maken zakten we flink door. de mensen wilden weten waar we de moesten brengen wij de coperatie waar we moesten lossen laten zien. Nu binen de korste tijd stonden er mensen van de coperatie. Nu toen was de beer los,de likeuren en bier vloeiden heerlijk. resultaat vroeg in de morgen sliepen voldaan en vol in tegen de wielen van de vrachtwagen.
    Wat resulteerde dat de boeren met kleine vrachtwagens en karren de koeien opgehaald en wij na getrakteerd te op grandioos ontbijt een onvergetelijk ontvangst voor de teruglading van spijkers in Burgos op pad, dat was echt een in je kop.
    Lugo zullen ook wel aan doen,nu daar hebben we honderden holandse koeien gebracht.

Wij zien uit naar jullie volgende verhalen,prettige wandeltocht.

doei ,piet en sjanie

• 03 Oktober 2012 - 20:34

Floor V.d Voort:

hallo opa en jo
    was het uitzicht mooi bij de zee?
    komen jullie snel terug?
    ik hoop snel.
    mis je oma mij en cas al?
    xxx en een knuffel floor

• 03 Oktober 2012 - 21:14

Cees En Ria Hey:

Wat ik me zo afvraag , hebben jullie nu al een keer gezwommen in de zee, vooral omdat in het begin de temperaturen zo hoog waren ??
    het ziet er zo mooi uit !!!

• 03 Oktober 2012 - 22:48

Anja & Jan De Wit:

Hans en Jo, zo zie je maar dat met witte bonen en een spaanse schone, alles toch steeds mooier wordt. Een schitterend uitzicht vanuit jullie kamer, om als je vakantie hebt jaloers op te zijn. Jullie zijn nu op de helft, en gaat jullie goed af. Ga zo door en geniet, en neem maar een paar wijntjes met Rocio, proost!
    Voor morgen weer een goede en drige tocht gewenst,
    Gr.Anja & Jan