Dag 34 - Reisverslag uit Les Cars, Frankrijk van Hans Claassen - WaarBenJij.nu Dag 34 - Reisverslag uit Les Cars, Frankrijk van Hans Claassen - WaarBenJij.nu

Dag 34

Blijf op de hoogte en volg Hans

02 Mei 2008 | Frankrijk, Les Cars

2 mei (dag 34)
Van Limoges naar Les Cars

Gisteren hebben Hans en Henk, samen met Cees, bij een Chinees Restaurant in Limoges,van het lopend buffet genoten . Onder het genot van allerlei lekkernijen waar ze uit konden kiezen, mocht natuurlijk het overheerlijke glaasje wijn niet ontbreken.
Bij thuiskomst hebben ze nog een kopje thee gezet en gedrieën nog wat nagekeuveld.
Om en nabij 21.30 uur is ieder zijn matrasje op gaan zoeken. Volgens Hans heeft het heerlijk geslapen, alleen de afmeting van de matras was niet op zijn lengte afgestemd. Hij moest een keuze maken tussen het hoofd van de matras of een stuk van zijn benen buiten boord. Hij heeft voor het laatste gekozen. Maar verders is de nachtrust prima geweest.

’s Ochtends brachten de zusters in de keuken hun brood, en voor de rest van het ontbijt zorgende de pelgrims zelf. Nadat ze hadden ontbeten, wilden ze graag aan hun etappe van vandaag beginnen, maar er was geen zuster in de buurt te zien. Vermoedelijk waren zij, aan het gezang te horen, allen in de kerk.
Daarom hebben Hans, Henk en Cees voor hun overnachting een vrije gift in de keuken achter gelaten.

Om 8.30 uur zijn ze gedrieën vanuit Limoges vertrokken. Het eerste stuk hebben ze langs de grote weg gelopen. Hans en Henk liepen een stukje met Cees mee, totdat ze Limoges uit waren. Cees gaat vandaag van de route af en loopt een stukje zijn eigen route. Hij zal over een paar dagen zijn zwager ontmoeten op een Camping in de buurt.

Het weer vandaag zag er veelbelovend uit. Ze hebben veel zon gehad met af en toe wat bewolking. Dat is prettig lopen.
Nadat ze de eerste 8 á 9 kilometer over de grote weg hebben gelopen, kozen ze vervolgens weer voor de rustige zandweggetjes. Het was een schitterende tocht, met toch ook wel behoorlijk wat klimmen. Maar met dit mooie weer konden ze alles aan en hebben nergens last van.
Ze hebben enkele keren gerust om wat van hun noodproviand te gebruiken. De lunch gebruikten ze in Flavignac zittend aan een schitterend meertje. Daar hebben ze genoten van het mooie uitzicht en het feit dat ze weer eens gewoon in de buitenlucht konden lunchen. Dus niets geen bushokjes vandaag. Hans geeft aan dat het ook wel prettig is, wanneer je bij een rust je rugzak even af kan doen. Het deel van het shirt wat onder de rugzak zit wordt namelijk nat van de rugzak dragen. Dat krijgt nu bij dit mooie weer op de rustplaats de kans om te luchten en te drogen.

Na 28 kilometer bereikten Hans en Henk Les Cars. In Les Cars zou een pelgrimsovernachting moeten zijn, maar zij konden deze niet kunnen vinden. Uiteindelijk zijn ze beland in een hotel. Ze kunnen in ieder geval daar gebruik maken van een bed en het ontbijt. Voor het diner ging de hoteleigenaar zijn best doen om nog een kok op te trommelen.

Les Cars is een maar een klein dorpje maar gelukkig is er een kruidenier waar Hans en Henk de nodige inkopen kunnen doen. Ook is er bij de kruidenier een internet verbinding, waar ze dankbaar gebruik van maken. Voor een paar euro’s hebben ze alle verslagen en reacties op de site weer kunnen lezen.
Ook Henk heeft thuis aangegeven dat hij vreest, de tocht op één paar schoenen niet te kunnen volbrengen. Vanaf zijn thuisbasis worden ook voor Henk schoenen opgestuurd richting Saint Jean Pied de Port.

De planning is om morgen door te lopen naar La Coquille.

Maar voor vandaag…. Jawel, de 1100 km gepasseerd !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Proficiat Hans en Henk !!!!!

Afstand dag 33: 28 km
Totaal gelopen: 1120 km

• 02 Mei 2008 - 17:25

Hans En Henk:

Onverwacht een internet adres gevonden bij de plaatselijke kruidenier.
    Dus we hebben alle berichten weer gelezen.
    Mooi al die belangstelling!!
    We gaan nu onze boodschappen betalen en dan lekker eten met een glaasje wijn die betaald gaat worden door Theo Goossens

Groetjes Henk en Hans

• 02 Mei 2008 - 18:53

Toos:

Ja!!!!
    Henk en Hans
    pak die kans
    te wandelen in de zon!!!!!
    Jullie wisten niet eens
    dat dit in Frankrijk kon!
    Nu ziet het er veelbelovend uit
    en komt er een kleurtje op jullie verregende snuit.....!!
    Veel succes met de komende tochten
    nu wordt het genieten
    want met de regen hebben jullie genoeg gevochten!!!!
    Hartegroet!

Eh Henk...mogen we sponsoren voor nieuwe schoenen?
    Fijn om eem bericht van jullie te lezen en dat alles goed gaat!
    Super!

• 02 Mei 2008 - 19:10

Hans En Jose:

hoi hans en henk
    netjes de 1100 km.bereikt ..... jullie gaan goed , en het weer gaat ook beter worden dus kunnen jullie nog meer genieten van het uitzicht en de mooie omgeving geniet maar lekker van jullie wijntje en morgen weer een nieuwe dag
    groetjes vanuit uje

• 02 Mei 2008 - 19:27

Theo Van De Ven:

hans en henk, heel veel sukses en veel beter weer als de laatste weken toegewenst. Wat is Franrijk mooi He?
    bye bye en het allerbeste

• 02 Mei 2008 - 21:05

Sjeng:

Henk en Hans ,langzaam aan gaan jullie richting de helft van jullie pelgrimstocht Het weer heeft niet al te best mee gewerkt,maar zoals Henk vaker zegt ,slecht weerbestaat niet maar slechte kleding wel.Maar gelukkig hebben jullie die wel. (goede kleding)
    Maar die schoenen ????????????
    Verder is het toch prachtig als je tijdens het wandelen zo van de natuur kunt genieten. Mooie foto,s Hans !!!
    Hopenlijk hebben jullie de komende weken mooi en aangenaam wandelweer
    Henk en Hans veel succes en geiet er van
    Groetjes uit wellerlooi
    Sjeng

• 02 Mei 2008 - 21:15

Janus En Riekie:

Het lijkt wel een verslaving,iedere dag even kijken waar jullie zijn.Maar nu begint jullie weertje te komen,wel een mooie omgeving.DE 1100 km zit er al weer op,het gaat goed .Mannen op naar de 1200 km.
    groetjes

• 02 Mei 2008 - 23:10

Annie EnWerner:

Hallo Dappere Stappers SCHOENVERSLIJTERS!!!!
    Fijn dat jullie in een Restourant van allerlei lekkernijen en een glasje wijn genooten hebben.
    Het is ook nodig zich zelf eens lekker te verwennen,na zo`n geweldige prestatie van 1100 KM! SUPPER!!!!!!!!Proficiat.
    Voor morgen op weg naar La Copuill wensen wij jullie Hans en Henk goed weer,geniet van de mooie natuur ,en rust op een lekker zonnig plekkje.

Een goede nacht
    Veeeeele lieve GROETJES.

ARNO ook jou DANKEN wij van HARTE, iedere dag weer het nieuws

van onze Pelgrims te kunnen vervolgen.

• 03 Mei 2008 - 01:12

Remko En Mirella:

zo diep in de nacht zien wij op de site dat we bezoeker nummer 27000 zijn .. heel mooi al die belangstelling dat moet jullie goed doen .. we hopen voor jullie dat het weer goed blijft en dat jullie nog maar vaak lekker buiten zonder bushokje kunnen lunchen ...

groetjes vanuit uden

• 03 Mei 2008 - 13:51

Theo Goossens:

Hallo Henk en Hans
    Ik zou zeggen geniet er maar van. Jullie hebben het wel verdiend. Ik hoor wel van Henk wat ie kost. Nog veel loopplezier en het goeie weer komt eraan.
    groetjes Theo

• 03 Mei 2008 - 15:50

Toine En Mieke:

Mannen ga zo door. Het goede weer komt er aan. Wij volgen jullie nog steeds hier vanuit Volkel. Jullie leveren een prestatie van jewelste. Arno jouw werk is ook een hele prestatie.

Groetjes Mieke en Toine.

ps. Laat het geen Hommeles worden.