Dag 32 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Hans Claassen - WaarBenJij.nu Dag 32 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Hans Claassen - WaarBenJij.nu

Dag 32

Blijf op de hoogte en volg Hans

30 April 2008 | Frankrijk, Parijs

30 April (dag 32)
Van Lauriére naar Saint Leonard de Noblat

Op de Camping in Lauriére hebben de 4 pelgrims samen de avond goed doorgebracht. Het avondeten werd verzorgd door Henk en Jos en de wijn heeft hen weer heerlijk gesmaakt.
‘s Avonds gingen ze op tijd naar bed, deels voor de rust maar wellicht ook omdat het daar warmer was. Aan rusturen heeft het niet ontbroken, maar de slaapuren waren wel wat minder.
's Nachts heeft behoorlijk gestormd, wat ook nog gepaard ging met de nodige regen en hagelbuien. In hun chalet zal dat een behoorlijk geluid hebben gegeven.

Nadat Hans & Henk met Jo & Jos hadden ontbeten ging om 8.30 uur de bepakking weer op de rug en zeiden ze hun wandelmaatjes gedag die nog bezig waren de “Sjoepkar” reisvaardig te maken.
De routeplanning van Hans en Henk is gisteravond nog gewijzigd. Zij hebben beslist om niet naar Limoges te lopen maar naar Saint Leonard de Noblat. De afstand om in één dag van Lauriére naar Limoges te gaan was toch wel veel. Zeker gezien ze op hun route steeds meer moeten klimmen, wat ook energie kost.

Jo en Jos lopen vandaag niet zover en overnachten elders. Maar wie weet, ontmoeten ze hen wel weer ergens op de route.
Vandaag heb ik 2 foto’s ontvangen van de zoon van Jos, welke gemaakt zijn op dag 18 in het klooster. Deze foto’s voeg ik toe bij deze dag zodat iedereen ze toch nog kan zien.

Weer vertrokken onze mannen met slecht weer. Gedurende de dag hebben ze regen, hagel en wind over zich heen gehad. Wanneer het even droog was ging de poncho weer uit, maar van de kou zetten ze dan de kraag van de jas snel omhoog. Het was koud en guur. Tot nu toe is deze camino voor hen wel een echte beproeving door dit slechte weer. Mijn mening is dat die zegen van boven nu wel voldoende is geweest.

Vandaag lopen ze weer op de uitgezette historische route. Onderweg komen ze weinig mensen, maar wel veel hout op de weg tegen dat door de storm van de bomen is gewaaid. Ze hebben tweemaal gerust maar helaas was er dit keer geen bushokje voorhanden. Ze hebben geluncht onder een afdakje bij een waterput. Tijdens de route hebben ze behoorlijk moeten klimmen. Volgens zeggen hebben ze op dit moment geen lichamelijke klachten. Ondanks het slechte weer vinden ze de omgeving toch prachtig.

Om 16. 15 uur hebben ze hun bestemming bereikt. De afstand die ze van Lauriére naar Saint Leonard de Noblat hebben afgelegd is 36 kilometer.
Ze krijgen onderdak bij een Bed en Breakfast bij een wat ouder echtpaar dat 3 kamers verhuurt. Hans en Henk delen samen een kamer. De douche en het toilet die ze kunnen gebruiken bevind zich op de gang.
Voor het avondeten moeten de mannen zelf zorgen. Maar Saint Leonard de Noblat blijkt een vrij grote plaats te zijn en ze denken daar wel wat eetbaars te kunnen vinden.

Vanavond gaan ze bestuderen welke route ze morgen gaan lopen. Als het mogelijk is willen ze Limoges voorbij gaan. Bepalend is of er voorbij Limoges een overnachting te vinden is en of ze deze kunnen bespreken. Ook in Frankrijk is het morgen zondag i.v.m. Hemelvaartsdag en uit ervaring weten ze dat dit grote problemen kan geven bij het zoeken naar slaapplaats. Misschien dat het verschil maakt, doordat ze nu op de historische route zitten en dat het daardoor wat eenvoudiger kan zijn.
Laten we het voor ze hopen.

Afstand dag 32: 36 km
Totaal gelopen: 1066 km

• 30 April 2008 - 19:11

Toos:

Misschien is het een idee een opvouwbare wigwam mee te nemen.....als het onderweg zo regent kunnen jullie tenminste ff droog staan....Hebben jullie horloges nog geen problemen met al die regen?
    Bijvoorbeeld condens aan de binnenkant van het glas?
    Nu hebben jullie wel alle soorten weer gehad en mag de zon voor de volgende 1000 km schijnen.........met 's nachts een buitje om 't stof weg te werken!
    Hou 't heel en loop vol frisse moed verder. (wij hebben goed kletsen, zitten droog en warm!)
    Wij genieten van jullie reis!

• 30 April 2008 - 21:46

Theo En Rian:

Wat jammer dat jullie zo vaak regen hebben.hopelijk word het beter.blijf maar moed houden. Hier word het ook beter nog veel succes. tot een volgende keer

• 30 April 2008 - 22:07

Janus En Riekie:

Hallo mannen,hebben jullie vandaag ook een oranjebitter genomen,want het is van daag de verjaardag van onze vorstin?Maar wat hebben jullie toch pech met het weer,maar je weet de aanhouder wint.En we weten dat jullie doorgaan ,want eens zal de zon voor jullie blijven schijnen en dan denken jullie wat een hitte.Maar mannen houd de moed er in.

groetjes

• 30 April 2008 - 22:31

Anja & Jan:

Wel heerlijk om een kok er bij te hebben, lijkt Cas(?) wel. Dat wordt straks thuis bij het eten constant een flesje wijn tillen. Maar jullie hebben groot gelijk, als 'het goeije niet van boven komt', dan jullie eigen maar kietelen!
    We zullen maar met geen woord meer over het weer hebben, misschien helpt het.
    Op naar dag 33, getal heeft wel iets, laten we het hopen, zeker omdat het én een zondag is én de dag van de arbeid(!)
    Succes voor de komende dagen!

• 30 April 2008 - 23:09

Annie En Werner.:

Regen hagel storm en nog meer,
    wat is dat een honde weer.
    Dat werpt jullie niet uit de baan
    verder de weg naar santiago te gaan.
    Goed zo Henk en Hans houd de moet er in
    jullie weten toch,de aanhauder wint.
    De route die jullie bespreken voor de 33 ste etappe, is ze groot of klein...
    neem die met de ZONNESCHIJN!!!!!!

GROETJES Jeschull´s, Steffen, Schütte.

• 01 Mei 2008 - 09:19

Aggie En Harry:

Hoi Hans en Henk
    Wij zijn weer terug in Nederland, en wij hebben ook mogen ondervinden hoe koud, nat en guur Frankrijk ook kan zijn.
    Maar wij konden voldoende schuilen, en aan restaurants en andere,,bushokjes,, als schuiladres was ook geen gebrek.
    Wij hebben zo ,,dicht,, bij jullie vaak aan jullie gedacht,wat een prestatie in zo weinig dagen al zoveel kilometers gelopen!!!
    Ga zo door mannen, en Arno wij genieten nu nog meer van je reisverhaal wat je toch maar weer elke dag aan ons toestuurt.
    Zo nu gaan wij maar wat uitrusten omdat bijna vier dagen ,,pretpark,, toch wel erg vermoeiend is, maar wel heel erg leuk hoor, zo samen met je kinderen en kleinkinderen.
    Bikkels de groetjes en blijf genieten!!

• 01 Mei 2008 - 11:07

Marc & Angelique:

Wat een tempo hebben jullie erin! Grote klasse, ga zo door. Maar ben wel voorzichtig dat jullie niet overmoedig worden: er komen nog moeilijke stukken Frankrijk. Volgens het kaartje zijn jullie bijna in de Dordogne. Geniet daar van het mooie gebied, hopelijk met een zonnteje boven jullie hoofd. Succes verder

• 01 Mei 2008 - 11:56

Jeanne En Jan:

Bonjour Hans en Henk.

Wat gaan jullie goed en snel.
    Volg jullie elke dag op de landkaart,na het dagelijks leuke verslag van Arno.
    Het is wel echt veel aanpassen met alles,de een keer tussen de lakens in een hemelbed
    en dan weer op een kaal matras in een chaletje. maar dat maakt het wel spannender.
    Heb nu toch het vermoeden dat je bij de voorbereidingen een ding vergeten bent,namelijk
    om een gekruide worst bij de zusters clarissen in Someren af te geven,die bidden dan in ruil voor goed weer!!
    Vier weken met zoveel slecht weer is wel een beetje veel van het goede.
    Lijkt mij wel prachtig die binnen paadjes,maar als je er tot je enkels inzakt is dat niet meer te belopen.
    Van morgen is een jachtvriend van mij ook aan gelopen, naar S.de Compostella.
    Henny van Oorschot loopt alleen, en heeft slaaptent enz.bij in zijn rugzak.die was meer dan 19 kg.! dat lijkt mij geen haalbare kaart, wel ?
    Hij wil dat een week uitproberen, en als het hem toch te zwaar werd laad hij uit, en gaat dan verder in hotels enz. net als jullie.
    Ben benieuwd of jullie vandaag toch wel in Limoges bent gebleven? doe het s.v.p.rustig aan met dat slechte weer,en (die BB loopt niet weg)
    Hans hoop dat je op tijd nieuwe schoenen hebt,ik had met een wandeling door de Aabroeken met slechte schoenen al een scheenbeen ontsteking opgelopen.
    Kan je nagaan dat ik het een wonder vind dat jullie dit kunnen.
    De weersvooruitzichten zijn nu beter,(alweer) daarom wandel ze in een Zonniger Z,Frankrijk,tot horens.

Jeanne en Jan

PS had het een dag ervoor geplaatst
    (eerder naar bed gaan?)

• 01 Mei 2008 - 14:50

Paul&Ruth:

Jeetje wat een tempo hebben jullie erin!! Super zeg! Hopelijk komt het mooie weer er snel aan (en blijft het) en kunnen jullie nog meer gaan genieten!
    heel veel groetjes

• 01 Mei 2008 - 16:43

Ilse En Marco:

Hopelijk hebben jullie voor vanavond een goede slaapplaats gevonden en kunnen jullie lekker genieten van een goeie maaltijd met een lekker glas wijn. Jullie zitten natuurlijk niet voor niets in frankrijk!

• 01 Mei 2008 - 17:23

Rob En Wil Veldkamp:

Hallo Mannen,

Wat zijn jullie al een eind op weg, het lijkt wel of jullie vleugels
    hebben gekregen.
    Jammer dat het weer soms niet meevalt, maar jullie zijn niet te verslaan wij hebben heel veel respect voor jullie en ook voor de pelgrims die jullie tegenkomen!
    Heel veel loop plezier en tot horens.

Groetjes Rob en Wil