Dag 19
Blijf op de hoogte en volg Hans
17 April 2008 | Frankrijk, Corbigny
Van Vezelay naar Corbigny
Hans en Henk hebben een gezellige avond gehad, samen met Jo en Jos uit Limburg en de Duitse Hannelore. Er zijn ervaringen uitgewisseld onder het genot van een heerlijk glaasje wijn.
Rond 22.00 uur-22.30 uur hebben ze hun bed opgezocht. Want het is toch zaak om ’s morgens weer fris aan de volgende etappe te kunnen beginnen.
De nacht was niet zo rustig dan wanneer je met zijn tweeën op een kamer ligt. Door de krakende bedden hoor je hoe vaak mensen zich omdraaien in hun slaap en natuurlijk moet er ‘s nachts ook wel eens iemand uit bed om naar het toilet te gaan. Maar alles went, deze overnachtingen zullen ze nog veel krijgen en na een poosje weten ze dan niet beter.
Om 8.00 uur vanmorgen waren Hans en Henk reisvaardig en vonden het tijd om te vertrekken. Een ontbijt kregen ze niet in het klooster, dus eerst even naar de plaatselijke bakker om de magen te vullen. Een auto zonder brandstof loopt ook niet. Natuurlijk hebben ze voor onderweg ook wat proviand ingeslagen bij deze zelfde bakker en konden ze Vezelay verlaten.
In de vroege morgen was het fris maar wel droog. Natuurlijk namen ze als Pelgrims de historische route. Helaas deze route was maar van korte duur… de mooie smalle paadjes leken wel riviertjes. Om droog hun weg te kunnen vervolgen was het kunst om van steen naar steen te lopen of te springen. Uiteindelijk besloten ze om van de route af te gaan en een alternatieve route te kiezen. Hierbij bleven in elk geval de voeten droog. Qua afstand was er geen verschil met de historische route.
In een plaatselijk cafeetje hebben ze genoten van een heerlijk bakje koffie. De lunch hebben ze onderweg in de buitenlucht gebruikt.
Het zonnetje heeft de hele dag zowat geschenen, maar het bleef fris door de koude wind. Het lopen ging prima. Henk heeft al veel minder last van zijn bovenbeen. Waarschijnlijk heeft hij lichtelijk last gehad van een overbelaste spier en is het na een paar dagen weer helemaal over.
De laatste dagen is er ook geen mogelijkheid meer geweest om de reacties op de site te lezen. Maar zodra ze kans zien doen ze dat beslist.
De stempels die ze vergaren voor hun “verzameling” krijgen ze in de Refugio, het gemeentehuis, in kerk of klooster. Maar helaas veel van deze gebouwen staan leeg.
Na 32 km kwamen onze kanjers om 15.00 uur net voor de regenbui aan in Corbigny. Ze namen eerst in een barretje een heerlijk pilsje en gingen daarna op zoek naar een onderkomen. Ze vonden een refugio waar plaats was voor 6 personen. Deze refugio wordt momenteel beheerd door een Ierse man, maar is eigendom van een rijke Franse dame. Zij heeft, wat later blijkt, nog meer refugio’s. Het beheer wordt telkens weer overgedragen aan een ander. Het gebouw blijkt een oud klooster te zijn waar ook nog enkele zusters wonen.
Hans en Henk zijn de eerste pelgrims die deze dag bij deze refugio binnenkomen. Daarna kwam in de stromende regen ook Hannelore en even later ook Jo en Jos binnen. Zij lopen met hun “Sjoepkar”gemiddeld ook 6 km per uur, maar vertrokken vanmorgen pas om 9.30 uur.
De beheerder van de refugio heeft aangegeven dat het water hier niet lekker is en dat het verstandiger is om water te kopen.
Het diner van vanavond gebruiken ze gezamenlijk in een plaatselijk restaurantje wat 100 meter van de refugio ligt. Dit restaurant heeft een speciaal Pelgrimmenu voor een Pelgrimprijs; 9,50 p.p. inclusief de wijn. De beheerder gaat het hen mee, want, zo vertelde hij, de wijn is er overheerlijk. Hans wordt straks, door de kennis van al deze wijnsoorten, beslist een goede weekendhulp in het Wijnhuis bij Debbie en Chris.
Rond 18.00 uur stond het buiten nog steeds flink te regenen, hopelijk is deze lange bui morgenochtend over. Het ontbijt voor morgenochtend gebruiken ze wel in de refugio.
Aanvulling adres van Limburgers met "sjoepkar" http://lustberg.magix.net/website
Afstand dag 19: 32 km
Gelopen afstand: 686 km
17 April 2008 - 18:52
Piet En Christie:
Ook wij lijken wel pelgrims, zo trouw volgen we de twee mannen. Arno beschrijft de tocht zo levendig dat we elke avond weer benieuwd zijn hoe het met jullie gaat en wat jullie tegenkomen onderweg. De tocht wordt steeds mooier en het is natuurlijk leuk om nu steeds weer andere pelgrims tegen te komen.
En een goede wijnkenner in huis is ook wel gemakkelijk hoor Hans.
Heren veel loopplezier en succes met de verdere tocht.
groetjes Piet en Christie -
17 April 2008 - 19:13
Mirella En Remko:
hoi pap en Henk,
bijna 700km... en ondertussen met wat beter weer. hopelijk wordt het weer alleen maar beter.
goed om te horen dat het met de benen van Henk weer beter gaat.
heb je de foto's nog gehad van ons huis, anders moet je echt wachten tot je weer terug bent...
groetjes
Mirella en Remko -
17 April 2008 - 19:25
Susan:
Ja,ja heren wat zal ik ervan zeggen.
Ga vooral door met genieten en laat je
door het weer niet uit het veld slaan.
Nog heel veel plezier samen en tot de volgende keer maar weer.
groetjes uit Heeswijk -
17 April 2008 - 19:36
Janus En Riekie:
Hallo mannen,het gaat goed met de kanjers zo te lezen,al bijna 700 km hebben jullie er al op zitten.Wel word de omgeving mooier,en het weer warmer.Leuk dat jullie die mannen uit Limburg weer troffen,word vanavond vast weer gezellig met een wijntje.Morgen weer een mooie wandeldag.groetjes -
17 April 2008 - 20:06
Wil En Rien:
we krijgen steeds meer bewondering
vooral met al die regen
maar ondertussen is duidelijk dat ze niet uit het veld te slaan zijn
hou vol mannen en we lezen met plezier iedere dag jullie berichten
een groet -
17 April 2008 - 20:22
Harry En Aggie:
Op naar de 700!!!!Jullie doen het geweldig.Nu word het pas echt mooi ,nu jullie ook wandelaars ontmoeten met het zelfde doel.Fijn dat het met Henk zijn been weer beter gaat.groetjes vanuit de Eegt. -
17 April 2008 - 20:24
Chris En Debbie:
Fijn dat het met Henk zijn benen weer wat beter gaat. Maar wat we inmiddels al begrepen hadden is dat jullie echte bikkels zijn en niet zomaar opgeven.
Zorg goed voor elkaar en maak er weer een gezellige avond van. Welterusten en tot morgen. -
17 April 2008 - 20:40
Toos:
mannen....
Na morgen al over de 700 kilometer
het kan bijna niet beter!
Ik hoop dat jullie ons blijven verrassen,
nog 3/4 te gaan met grote passen!
Hopelijk houden jullie de boel gezond
en zetten tevreden de voetjes neer
voorlopg nog op Franse grond!
Hartegroet! -
17 April 2008 - 20:53
Anja & Jan:
Hé Bacardiaan,….waarom laat je me nu staan
Bij je terugkomst, ben je wellicht verleerd,
Hoe je om moet gaan met gedestilleerd!
Echter laat de wijnen jullie goed smaken
Van Chablis tot aan Bordeaux
Want in ‘Wijnhuis’-zaken,
Is dat in orde zo!
Succes met jullie volgende etappes!!! -
17 April 2008 - 21:38
Jeanne En Jan:
Hoi die Hans en Henk.
Zag in de krant de start van jullie pelgrimstocht.
Wist Hans, dat lopen je grote hobby was, maar toen ik zag dat je naar Santiago ging lopen,werd ik er wel ff stil van.
Sinds gisteren weet ik dat je gebruik maakt van de site, waarbenjij.nu die heel mooi verzorgd wordt door Arno.
Heb alles in een keer doorgenomen,vind het fantastisch wat jullie aan het doen zijn,mijn grootte bewondering dat jullie dat kunnen,en DOEN!
Door die goede en mooie verslagen van elke dag en met foto`'s, kei skon!! het is net of je un beetje mee mag lopen.Bedankt daarvoor, want
dat kost veel tijd en werk. Geniet maar van de mooie natuur en de uitgestrekte landschappen en gebouwen die ze daar nog hebben.
Ben eigelijk nooit jaloers maar als ik jullie in gedachte daar zie lopen, en ik lees dan ook nog dat je herten ziet enz. dan gaat het er dicht langs.
Waar je nu bent en verder links in de Jura zijn wij 5 keer met vak. geweest,vindt het daar prachtig maar alleen de franse taal
daar heb ik niks mee, lukt dat jullie wel een beetje?
Hans en Henk,nogmaals dit is echt klasse, en wij hopen dat de doelstellingen en verwachtingen meer dan dat uitkomen voor jullie,en dat je er plezier in houd.
We volgen je op de voet! loop ze en tot volgende keer.
Groeten van
Jeanne en Jan van der Burgt
17 April 2008 - 23:42
Annie En Werner:
HALLO Voetgangers!Het is Prachtig jullie iedere dag te kunnen volgen op jullie Route al 686Km.Danke dat jullie dat zo PRIMA geregelt hebben.Daar voor 1000 DANK.Fijn dat jullie gistern een Wijn avondje hadden in gezellige PELGRIMS ronde.Henk het is goed te horen dat het met je bovenbenen beter gaat.HANS en HENK geniet morgen met veel PLEZIER van jullie volgende ETAPPE.Met hopelijk een ZONNETJE op je rug.
GROETJES van uit Wegberg. -
18 April 2008 - 07:30
Floor:
Hallo lieve opa Hans,
Loop je nog steeds zo ver? Nu kan jij mijn prinsessenkasteel niet zien hé? Opa, ik ben al naar school geweest. Ik moet wel 2 keer op een dag. Een beetje gehuild heb ik wel omdat ik mijn Horsie niet mee mocht nemen. Een keer mocht ik van de jufrouw met de rode haren Horsie op school laten...lief hé opa. Kom je ook een keer mijn ponyfilm kijken? Dag lieve opa tot gauw.
Dikke knuffel en kusjes
xxx Floor -
18 April 2008 - 07:35
Cas:
Hallo opa,
Als ik bij oma Arno ben, zie ik je steeds niet.... ik snap er niet zoveel van. Maar ik zie wel "opa's autoooo" en ook de kraan zie ik nog.
Dag lieve opa tot gauw
xxx Cas