Dag 30 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Hans Claassen - WaarBenJij.nu Dag 30 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Hans Claassen - WaarBenJij.nu

Dag 30

Blijf op de hoogte en volg Hans

28 April 2008 | Frankrijk, Parijs

28 april (dag 30)
Van Crozant naar La Souterainne

Na het voortreffelijk diner in hotel du Lac hebben Hans en Henk bij een gezellig samenzijn, nog even gereageerd op de site en de door Hans verkeerde informatie hersteld.

Na een goede nachtrust en een goed verzorgd ontbijt zijn ze om 8.30 uur vanuit Crozant vertrokken. De eigenaresse van het hotel had voor hen voor vandaag al gebeld naar een adres in La Souterainne, waar ze vanavond terecht konden.
Het weer was…….slecht..heel slecht… Ze vertrokken al met de poncho aan en het zag er niet naar uit dat dit veranderen zou. Dat was jammer, want de route was heel erg mooi en dan zit je eigenlijk niet op die regen te wachten. Er waren stukken bij dat ze tot hun enkels door de “blubber” gingen. Het pad zag er slecht uit en op een rustplek hebben ze droge/schone sokken aangedaan. De laatste 5 kilometer zijn ze van het zandpad afgegaan en hebben ze voor de verharde weg gekozen.
Hadden zij gisteren niet hun schoenen schoon gemaakt en opnieuw ingevet?

Ze hebben tweemaal gerust onderweg. De eerste keer was rond 10.30 uur, ze namen een soort van evergreen/liga en daaraan hadden ze op dat moment voldoende. De volgende stop was bij de welbekende bakker maar nu in Saint-Agnant-de-Versillant, waar ze zichzelf weer hebben verwend met wat lekkers. En weer maakten ze dankbaar gebruik van een bushokje dat bij het schooltje stond. Zo konden ze toch droog zitten en zich even ontdoen van poncho en rugzak.

Onderweg op hun route zagen ze een pelgrim uit Luxemburg, Nicola genaamd, die met ezel Charlie onderweg was naar Santiago. Hij loopt in 3 etappes. Hij was nu bezig aan zijn tweede etappe en loopt tot Zuid Frankrijk. Hij gaat dan weer naar huis om op een later tijdstip aan het laatste deel van zijn tocht te beginnen.

Hans en Henk hebben vandaag 27 kilometer gelopen maar waren al om 14.00 uur in La Souterainne. Dit was eigenlijk te vroeg naar hun zin. Bij de overnachtingplaats die voor hen was besproken konden ze pas om 16.30 uur terecht. Daarom in La Souterainne (een vrij grote plaats)eerst maar een pilsje genomen op de 1000 kilometers waar ze vandaag overheen zijn gegaan. In het centrum ontmoetten ze ook Jo en Jos de Sjoepkarlopers weer. Zij hebben zondag geen rustdag genomen, maar nemen die in Limoges.
Jo en Jos waren op zoek naar een onderkomen en Hans en Henk stelden voor om met hen mee te gaan, ze konden vragen of er voor hen ook plaats was. Ook Hannelore en Wilma bleken onderweg naar La Souterainne te zijn, maar die hadden ze nog niet gesignaleerd. Wilma heeft de hele route gelift, omdat ze veel heupklachten heeft. Hannelore heeft deels gelopen en deels gelift.
De Nederlandse mevrouw die al een maand eerder was gestart zou vandaag ook in La Souterainne zijn.
Dus al met al een heel gezelschap pelgrims bij elkaar.
Rond de klok van 16.30 uur zijn ze op zoek gegaan naar hun overnachtingsplek. Het bleek een heel groot herenhuis te zijn (zie foto) waar speciaal kamers zijn voor pelgrims. Hans en Henk hebben een grote kamer van 6x4m en een grote douche.
Dit herenhuis verhuurd niet alleen kamers aan pelgrims maar iedereen kan er een kamer huren. Het verschil tussen van pelgrims en andere gasten is, dat andere gasten linnengoed krijgen en de pelgrims hun eigen spulletjes gebruiken.
Het hotel wordt gerund door een Engels echtpaar met 2 kinderen.

Het diner en het ontbijt gebruiken ze in het herenhuis. Door het slechte weer van vandaag hebben ze geen zin meer om vanavond nog La Souterainne in te gaan. En ach…. Ieder heeft zijn eigen verhaal en hebben ze toch voldoende gesprekstof.

Hans en Henk mogen er trots op zijn dat ze vandaag de 1000 km grens hebben bereikt!!!!!!!!!!!!!

(Foto's van dag 29 zijn geplaatst)

Afstand dag 30: 27 km
Totaal gelopen: 1006 km

• 28 April 2008 - 18:04

Anja & Jan:

Hans en Henk

Proficiat met deze mijlpaal. Meer dan 1000 Km gelopen. Petje af voor jullie. Jammer dat tijdens deze mijlpaal de waterkraan open is blijven staan, dit terwijl de vorige dagen het weer steeds verbeterde. Toch maar geen rustdag meer nemen.....? Leuk dat jullie de Sjoepkar-maten weer ontmoet hebben. Kunnen jullie weer ervaringen van de laatste etappes uitwissellen.
    Veel succes voor de komende etappes. Kunnen er al punten verzameld worden voor de 'Bolletjes-trui'?

Groetjes JéPéDéWé

• 28 April 2008 - 18:40

Toos:

Hoe groot is het contrast....
    alweer door de regen verrast!
    Na de zon en het hemelbed,
    was het vandaag weer Nadje Pet.
    Konden jullie maar in een waadpak lopen
    en bij zonneschijn op de zwembroek hopen!
    Maar....'t is zoals soms een crime
    het wordt vast beter, lieve pelgrim!
    Ik duim voor zon en een beetje kracht
    misschien komt het dan eerder dan je verwacht!
    Hartegroet!

• 28 April 2008 - 18:49

Janus En Riekie:

Hallo mannen,1000 km zit er al op ,goed zo knap gedaan.Jammer van het slechte weer,de poncho doet veel dienst .De bushokjes doen het bij jullie trouwens ook goed,om een versnapering te nuttigen.Hopelijk is het weer morgen beter.
    groetjes

• 28 April 2008 - 19:22

Tonnie En Odilia:

Dag Hans en Henk
    Weer een groet uit Volkel en proficiat met de duizend kilometer grens.
    Het gaat uitstekend.
    Jullie zijn echte kilometervreters.
    Wij leven met jullie mee.

Groetjes van Tonnie en Odilia

• 28 April 2008 - 19:49

Annie & Peter:

Hans en Henk proficiat de 1000km zitten erop,en wat de slaapplaatsen betreft hoe verder je komt hoe luxer de overnachtingen zijn zo te zien!
    Succes de volgende etappe's

• 28 April 2008 - 19:52

Nico Jolanda Kids:

GEWELDIG WAT EEN PRESTATIE.....DE 1000 KM GEPASSEERD!!! Jullie zijn KANJERS!!!
    Opi Henk je hebt een scheet van een kleinkind. Wat een lief menneke. Vandaag de berichten maar weer eens bijgelezen, was weer een aantal dagen geleden. Wat een mooie omgeving en wat een leuke avonturen. Ik vind het erg leuk om te lezen dat jullie steeds het zelfde groepje mensen tegen komen en dan heerlijk kunnen bij kletsen over jullie ervaringen.
    Groetjes uut de loi!!
    Liefs en een knoevel vur Henk

• 28 April 2008 - 20:55

Mic,Leo,Noa,Giel:

Hé, SUPER de 1000 km gepasseerd. Geweldig.
    Jullie zijn echte kanjers. De foto's zijn schitterend.
    Succes en morgen beter weer.
    Liefs uit Arcen.

• 28 April 2008 - 21:01

Cees En Annet:

Alweer een mijlpaal bereikt 1000 km. niet normaal meer, maar wel heel knap van jullie, Hans en Henk ga zo door maar wel met iets meer zon, dan gaat het jullie zeker lukken, groetjes uit het ook natte Uden.

• 28 April 2008 - 21:01

Piet En Christie:

Hallo Pelgrims,

1000 km. pff wat een prestatie, klasse hoor, jammer dat het weer jullie niet beter gezind is. Heel veel succes verder en hopelijk eindelijk eens wat meer zon.
    Door Arno's levendige beschrijving zijn ook wij al 1000 km mee op weg.

Piet en Christie

• 29 April 2008 - 11:49

Twan En Jeanette:

Hoi Hans en Henk

Proficiat, al over de duizend km. heen,
    knappe prestatie. We volgen jullie iedere dag en genieten iedere dag weer van het verslag en de belevenissen van die dag.
    Opi Henk we willen je nog feliciteren met de geboorte van je kleinkind Giel. Succes verder en op naar de 2000 km.

Groetjes "de Claasjes"

• 29 April 2008 - 12:04

Floor:

Hoi opa,

1000 kilometer is wel veel he.
    Mama heeft inschrijfformulieren thuis voor de avondvierdaagse voor mij. Dan mag ik ook een paar dagen wandelen, wel 5 kilometer elke avond. Cas mag dan ook mee, maar die mag dan in de buggy, dat vind ik niet eerlijk. Maar mama zegt dat als ik een beetje op jou lijk dat ik makkelijk zelf kan lopen. Jammer dat je er dan niet bij zult zijn.
    8 kusjes van Floor
    xxxxxxxx

• 29 April 2008 - 12:12

Cas:

Hoi opa,

1000 kilometer is wel al heel ver hoor. Maar mama zegt dat er nog veel meer kilometers bij gaan komen en dat ik nog heel veel nachtjes moet slapen voordat je weer thuis bent. nhsghjhgygygygh hjhiuhwuhwuihuihiuhhhhhuhuhhuuujjjj mjjjjjjjjjjnjxnnxnxn xnnxnnxnxxxxxx
    Hele dikke kus van Cas

• 29 April 2008 - 15:40

Riet En Theo:

Hallo Hans en Henk,

Leuk om jullie berichten te lezen en zo te horen gaat het goed met jullie. Wij vinden het `n geweldige prestatie wat jullie doen. Nog veel wandel plezier en Hans we drinken er met Uden kermis wel eentje op.

Groeten van Theo en Riet Coolen