Dag 14 - Reisverslag uit Troyes, Frankrijk van Hans Claassen - WaarBenJij.nu Dag 14 - Reisverslag uit Troyes, Frankrijk van Hans Claassen - WaarBenJij.nu

Dag 14

Blijf op de hoogte en volg Hans

12 April 2008 | Frankrijk, Troyes

12 april (dag 14)
Van Mailly-le-Camp naar Troyes

Hans en Henk ontdekten gisteren beneden in het hotel dat er gebruik kon worden gemaakt van Internet. Er werd hen duidelijk gemaakt dat dit alleen kon middels een kaart die je kon kopen. Natuurlijk hebben ze dat gedaan. De kaart kostte € 6,00 en daarmee kunnen ze 120 minuten op Internet. Deze kaart kan op meerdere plaatsen worden gebruikt. Ze hebben nu vanaf de 8e dag weer alle reacties op de site gelezen. Het doet hun goed dat er zoveel belangstelling is en verbazen zich erover dat zoveel mensen hun volgen en een hart onder de riem steken. Het is toch weer een extra aanmoediging die zij, ook al gaan ze snel, goed kunnen gebruiken.

Het eten wat ze gisteren op de kamer hebben gebruikt smaakte goed evenals de fles rosé. Deze was leeg voordat ze gingen slapen. Hans is geen wijndrinker maar zegt dat wanneer je voor een pilsje bijna 3 euro moet betalen, rosé ook lekker is.

Omdat ze wisten dat ze vandaag een lange tocht voor de boeg hadden, zijn ze vanmorgen al om 7.30 uur gestart.
Het was fris maar....gelukkig de zon scheen en het zag er veelbelovend uit. Ze vroegen zich af of dit dan eindelijk een dag zonder regen zou worden. Helaas dit is nog niet voor hen weggelegd. In de middag kwamen de welbekende druppels naar beneden vallen. De rugzak toch maar weer ingepakt en de poncho aangedaan. Na ruim een uur werd het weer droog.
Onderweg valt er weinig in dit dunbevolkte gebied te beleven. Vooral nu in het weekend is het rustig op de weg. Toch hebben ze wel contact met medeweggebruikers in de vorm dat er wordt geclaxonneerd en gezwaaid naar onze mannen. Toch een kleine aanmoediging van de Fransozen. Merci!!!!
Het zicht vandaag tijdens de tocht was wijds. Veel groen (zie foto)
De lunch hebben ze gebruikt in een klein cafeetje op de route. Ze hebben extra genoten van het lekkere bakje koffie dat ze weer eens onderweg konden drinken. Ze hebben ook nog enkele keren gestopt en van eigen proviand gegeten die ze elke dag aanvullen. Natuurlijk zorgen ze dat ze ook altijd drinken bij zich hebben. Meestal is dat water.
Op de vraag hoe het met hun lichaamsgewicht is gesteld dacht Hans dat er niet zoveel was veranderd. Ze hebben beiden geen last van diaree of andere kwaaltjes en luisteren goed naar hun lijf.

Vandaag hebben ze 48 km afgelegd en waren om 17.30 uur in Troyes. Daar aangekomen hebben ze niet lang gezocht of er een klooster of wat dergelijks was voor onderdak, maar hebben voor een hotelletje gekozen en waren blij dat ze daar terecht konden. Het was een lange dag, dus goed eten en een goed bed was nu belangrijk. Op hun kamer staat een tweepersoonsbed en daaroverheen staat een eenpersoonsbed. Zo krijg je veel makke schapen (pelgrims) in een kleine ruimte.
Na het douchen en hun wasje gaan ze heerlijk eten. Vanavond, heerlijk een paar pintjes en morgen….....overwegen ze uit te slapen. Ze hebben besloten morgen ongeveer 25 kilometer te lopen en hopen daar dan een slaapgelegenheid te vinden.

Henk heeft gisteren zijn briefje gevonden hoe hij zijn mobiele op kan waarderen wat hij natuurlijk heeft gedaan. Vandaag rond 17.30 uur bemerkte hij dat ze thuis zijn beltegoed ook al hadden opgewaardeerd. Dit naar aanleiding van het berichtje van gisteren. Maar beter teveel beltegoed dan te weinig.
Hans heeft gelukkig weer bereik. Maar mocht het weer eens nodig zijn dan heeft hij, dank zij een paar alerte mensen goede tips gekregen om het probleem hopelijk op te lossen.

(foto's van dag 13 zijn geplaatst)

Afstand dag 14: 48 km
Gelopen afstand: 526 km

• 12 April 2008 - 17:47

Wim Claassen :

Hans,

Ook in Vorstenbosch volgen we je voetreis naar Santiago de Compostella. Voor de mensen in Troye(s) moet het vandaag een heugelijke dag zijn. Ze hebben niet het paard maar Hans met open armen ontvangen. Als je dat hebt meegemaakt is de rest een peulenschil.

• 12 April 2008 - 17:49

Theo Goossens:

henk en Hans.
    Jullie zijn echt goed bezig. Het lijkt wel een peuleschilletje voor jullie. Met deze snelheid zijn jullie zo op de eindbestemming.
    Houd de moed er in en geniet van iedere k.m.
    Groetjes en veel wandelplezier
    Theo

• 12 April 2008 - 17:50

Piet En Christie:

Hallo pelgrims,

Knap hoor de eerste 500 km zijn bereikt. Arno jij zorgt ervoor dat wij verslaafd raken aan de belevingen van de mannen, in je volgende leven kun je een prima journalist worden !!!! Heren,geniet vanavond maar van een lekker pilsje en succes voor morgen.

groetjes Piet en Christie

• 12 April 2008 - 17:54

Toos:

Ervaar de regen
    als Gods zegen!
    Mocht straks de zon uitbundig schijnen
    en jullie(overtollig)vet laten verdwijnen
    danzullen jullie snakken naar een buitje
    tijdens jullie dagelijks uitje!

Veel plezier en blijf goed voor elkaar en jullie zelf zorgen!

• 12 April 2008 - 18:14

Janus En Riekie:

Hallo Hans en Henk,knap hoor de 500km gepasseerd.Ja en als jullie pilsje te duur is dan heb je geproefd dat een wijntje ook best lekker is.Mannen morgen weer een goede tocht,en waar jullie dan zijn,is altijd een verrassing.Arno jij ook de complimenten dat wij iedere dag kunnen zien waar de mannen zijn. groetjes

• 12 April 2008 - 21:29

Michel, Leonie, Noa:

Hallo Mannen
    Gelukkig kunnen jullie beide weer bellen en gebeld worden.
    Henk je beltegoed krijg je wel op hoor, maar goed dat we niet met 50 euro hebben opgewaardeerd :)
    Voor morgen weer suc6 met een mooi zonnetje.
    Hier nog steeds alles rustig, maar mocht de kleine smurf er zijn, we bellen z.s.m.
    Liefs van ons. XXX

• 13 April 2008 - 07:22

Eric En Els :

Zijn jullie ook een "paard" in dit plaatsje Troyes tegengekomen?
    We vinden het iedere dag weer spannend te lezen hoe de reis verloopt, doe je goed Arno, wat leven we toch in een heerlijke tijd dat dit allemaal mogelijk is! Vandaag willen jullie het rustig aan doen, daar is het zondag voor en hoop van harte dat er ook meer zon zal zijn, dat wordt toch onderhand wel tijd.
    Eric en Els

• 13 April 2008 - 11:01

Jongens Brandweer:

beste hans en henk
    we hebben het gisteravond nog over jullie gehad op het brandweerfeestje.
    we hebben diep respect voor jullie prestatie.ga zo door en we blijven jullie volgen.
    groetjes de brandweervereniging van de chv

• 13 April 2008 - 11:35

Ron & Diana:

Hallo H&H,

Jullie gaan als een trein, alweer dik 500 km in de benen zitten!
    Hopelijk blijft alles "heel" en gaan de weergoden binnenkort ook nog een beetje meewerken.

Nog vele mooie wandelkilometers toegewenst.

• 13 April 2008 - 11:52

Miranda En De Rest:

Hier een kleine tip om even wat rust te gunnen aan de voeten,
    neem een stukje het paard van Troye!
    Ik zag dat het wel (lekker) knus is op die kleine kamertjes. Veel wandelplezier verder en de groetjes van de Mannetjes.

• 13 April 2008 - 11:55

Floor En Cas:

Hoi opa Hans,

Hoever ben je al gewandeld en hoeveel nachtjes moeten wij nog slapen? Op de foto hebben we je gezien met de grote rugzak en op het bed. Dag lieve opa.

Kusjes en knuffels van ons

• 13 April 2008 - 12:01

Hans V.d.Avoort:

Hans,
    Gisteren heb ik Arno nog even gebeld omdat de site niet werkte zoals ik wilde. Overigens was dat bij nader inzien mijn fout. Ik heb jullie foto's bekeken. Dit moet toch wel een heel bijzondere ervaring zijn. Daarbij zal natuurlijk de vraag: "Hoe een waar zal de volgende overnachtingsplaats zijn", een rol. Ik begrijp dat de km's geen probleem zijn en jullie beider conditie goed is. Overigens dacht ik bij het lezen van jullie bericht van gisteren wel dat 48 km bepaald niet weinig is.
    En Henk : temper zijn tempo want in Nijmegen is hij wat betreft tempo nogal "onnut". Hij haalt mij iedere dag om 6.30 uur in. Laat het hem zelf maar uitleggen.
    Hans en Henk ik wens jullie heel veel wandelplezier en geniet van alles wat je mee maakt.

Groet,
    Hans v.d.Avoort uit het regenachtige Uje

• 13 April 2008 - 12:24

Frits Hermans:

Hans en Henk, ik volg regelmatig de berichtgeving en vind het een geweldige prestatie en uitdaging waar jullie mee bezig zijn.
    Ik wens jullie veel succes bij het vervolg.

Groeten uit het geel-groene land.

• 13 April 2008 - 13:24

Jo Van Boxmeer:

zozo jongens jullie gaan super goed daar
    in dat franse land. I heb gisteravond
    nog een (teveel)biertje op jullie gedronken bij het afscheidbrandweerkazernefeest.
    Hopelijk gaan jullie de komende tijd heel mooi weer en prachtig landschap tegemoet. En Hans en Henk doe het vooral rustig aan. Tijd zat moete maar denken.
    Heel veel groetjes en veel wandel plezier. Will en Jo.

• 13 April 2008 - 14:10

Marc En Angelique:

Goed hoor, al die kilometers. Als je Troyes voorbij bent moet ook de afwisseling in het landschap gaan komen. Neem ook de tijd om daar van te genieten, want La France is een prachtig land. En als jullie tempo toch zo moordend blijft, wellicht kunnen jullie een spoedcursus Franse taal doen, dan slaan jullie 2 vliegen in 1 klap. Veel succes verder, hopelijk wordt het weer beter als je verder naar het zuiden trekt!

• 15 April 2008 - 21:40

Hendrie En Nelly:

Het afgelopen weekend bij het afscheid van de BRandweer (kazerne) zijn jullie veel over de tong gegaan ,we hadden Arno nog verwacht maar die zien we nogwel binnenkort. Het gaat goed met jullie houd er de moed maar in als het weer niet mee zit,Steeds meer mensen zijn jullie aan het volgen veel mooi weer gewenst en tot ziens.Hou Doe.....
    Hendrie en Nelly v. Ganzewinkel